Unyttja vårens nyttiga växter!

En liten påminnelse! Våren är visserligen sen i år, men titta efter vad som växer utanför husknuten. Nässlor, maskrosblad och även -rot, björkblad - allt är bra att göra te på så här års. Dessa växter har en stimulerande effekt på njurar och lever och hjälper oss med en inre uppfräschning. Trötthet, tyngdkänsla och seg känsla i kroppen är ofta tecken på att vi har för mycket slaggämnen i oss - det vill säga våra inre organ orkar inte jobba tillräckligt för att forsla ut dem. Inom ayurveda talar man om detta som ama, restprodukter som kan sätta sig i leder och muskler som värk och stelhet men även som höga blodfetter och diabetes 2, om det får lov att fortsätta att byggas på.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln